Csillagászati teleszkóp NexStar 6SE (152/1500 Celestron SC)

A távcső félkarú NexStar GoTo állványon foglal helyet. Ezek gyors felállítást és kényelmes használatot garantálnak. A kézivezérlőbe közel 40 000 objektum adatbázisát tették, így néhány gombnyomással bármelyikre rááll a távcső, nem nekünk kell az objektumokat megkeresnünk és beállítanunk.

A Celestron hírnevét a C8, azaz a legendás narancssárga tubusos Schmidt-Cassegrain csillagászati távcső alapozta meg. Az azóta is tartó sikersorozat egyik meghatározó csillagászati távcső családja a NexStar SE sorozat.

A Celestron NexStar SE rendkívül népszerűek az amatőrcsillagászok között. Nem is csoda ez, hiszen felépítésük rendkívül sokoldalú műszerekké teszi a NexStar SE csillagászati távcsöveket.

Rendkívül jól hordozhatóak

Valamennyi NexStar SE csillagászati távcső ideális utazótávcső is egyben. Bárhová magaddal viheted nehézség nélkül. Könnyen szétszedhető, így utazás közben sem foglal túl sok helyet a távcső, ráadásul a csomagért sem kell pótdíjat fizetned pl. egy repülőút alkalmával.

Számítógép vezérlésűek

Nexremote csillagászati távcső vezérlő programA NexStar SE csillagászati távcsövek a legmodernebb technológiával felszereltek. Kézivezérlőjük segítségével egyszerűen kiválasztod a 40 000 objektum (galaxis, bolygó, halmazok, kettőscsillagok) közül kiválasztod a kedvedre valót és a távcső automatikusan megkeresi Neked az égen. A kézivezérlő szoftvere frissíthető, így mindig a legújabb fejlesztést töltheted fel. Akár számítógéppel is összekötheted és a meleg szobából távvezérelheted a hidegben felállított távcsövedet.

Egyszerűen használhatóak

csillagászati távcső beállítás-skyalignA NexStar SE teleszkópok nem igényelnek csillagászati ismereteket,  semmilyen előképzettséget. A távcső beállításához szükséges alapműveleteket bárki könnyen elvégezheti, egyszerű mint az 1×1.

Kiváló képalkotásúak

Starbright csillagásazti távcső bevonatA Celestron NexStar SE sorozatban csak olyan távcsöveket találsz, melyek képalkotása egyaránt alkalmas vizuális és fotografikus feladatokra. Kizárólag katadioptrikus teleszkópok lehetnek tagjai a sorozatnak, azaz olyan rendszerek (Makszutov-, és Schmidt-Cassegrain), melyek képalkotása mentes a leképzési hibáktól. Valamennyi üvegfelület speciális bevonatot kapott, hogy a felbontás és a fénygyűjtő képesség optimális és a lehető legnagyobb legyen.

Megbízhatóak és masszívak

Kis tömegük ellenére a NexStar SE csillagásazti távcsövek rendkívül masszívak. Mechanikájuk nagyobb távcső hordozására is alkalmas lehet. Acél lábak biztosítják a stabilitást és a kép remegésmentes megfigyelést.

A teleszkóp lehetőséget biztosít földi megfigyelésre is (pl. madarak).

 

További kiegészítők:

  • Különböző okulárok:  4-25 mm között
  • Barlow: 3×
  • Szűrő a Nap megfigyeléshez
  • Polarizált szűrő Hold megfigyeléshez
  • Színes szűrők bolygók megfigyeléséhez
  • Adapter fényképezőgép és telefon használatához
  • 12 V-os adapter autóhoz való csatlakozáshoz

Forras: http://csillagaszatitavcso.hu/tudastar/celestron_nexstar_se_csillagaszati_tavcso_sorozat?from=1

A bérlés alapfeltétele az Olvasókártya megléte, valamint nagykorúság (vagy szülői beleegyezés/vállalás). További feltételekért kérem hívja a 0266-218332-es vagy 0759-020457-es telefonszámot.