DJI Phantom I

Sokféle drón létezik, de a legelterjedtebb mind közül a DJI Phantom quadrokopter ami kifejezetten kisméretű kamerák szállítására lett kifejlesztve. A legfontosabb amit meg kell említenem az, hogy NEM GYEREKJÁTÉK, szigorúan 18 plusszos a holmi, mert komoly balesetet lehet vele okozni ha felelőtlenül használják. A másik fontos dolog, hogy a WiFi használatot és a vezeték nélküli hálózattal szennyezett környezetet kerülni kell, mert megbolondulhat tőle a gép és elveszthetjük az irányítást. Ez leginkább városban vagy nagyobb rendezvényeken fordulhat elő.

A Phantom hatótávja le van szabályozva, felfelé nagyjából 100 méterre (ez kábé 33 emelet) vízszintesen pedig 300 méter. Ez lehetne több is, mert a gép tudja, viszont az akkuja miatt elég bajos dolog lenne ha mondjuk lemerülne 1500 méteren. Maximális sebessége 30 kilométer óránként, tehát ne tervezzük, hogy lépést fogunk tudni tartani egy száguldó járművel.

Kezelése egyszerű, nagyon könnyen bele lehet jönni. A távirányítón két kar van, az egyikkel fel-le és körbeforgást tudjuk szabályozni, a másikkal jobbra-balra és előre-hátra irányíthatjuk a gépet. Úgy van kitalálva, hogy nem lehet felborítani a levegőben.

A másik nagy okosság a beépített GPS. A multikopter figyeli a műholdakat, és megjegyzi a felszállóhely koordinátáit. Ez azért jó, mert ha elveszíti a kontaktot a távirányítóval, akkor szép lassan felemelkedik 20 méter magasra és visszatér erre a pontra, majd lassan leszáll ugyanoda. Azért emelkedik fel, hogy visszatérés közben minimalizálja az esélyét hogy nekimegy valaminek. Ezért fontos, hogy a felszállóhelyet jól válasszuk meg, lehetőleg sima terepen fáktól és vezetékektől, épületektől távol indítsuk el a kopterünket.

A géppel kapunk egy propeller védőt, 4 akkut, egy töltőt és egy SJCAM SJ400 WiFi akciókamerát, rezgéscsillapítós kameratartó keretet (gimbal), amit a kopter aljára a leszállótalpak közé lehet felszerelni. Egy akkuval 10-12 percet tud a levegőben lenni a szerkezet. A propellervédő pedig azért kell, mert nemcsak a propellert és a gépet védi meg ütközéskor, de azt a dolgot is megóvja a vágástól aminek nekimegyünk.

Forras: http://actioncam.blog.hu/2013/12/13/legbol_kapott_felvetelek

A bérlés alapfeltétele az Olvasókártya megléte, valamint nagykorúság (vagy szülői beleegyezés/vállalás). További feltételekért kérem hívja a 0266-218332-es vagy 0759-020457-es telefonszámot.